Køb skibogen ‘Skiteknik’

Skibogen, Skiteknik, én af flere skibøger fra Solid Skiing
Pris (print): 199 DKK
Køb printet bog
Køb e-bog

Om bøgerne Skimekanik og Skiteknik

Ski-teknik og Ski-mekanik er gennemarbejdede, overskuelige og pædagogisk opbyggede […] bøgerne er imponerende i deres omfang, layout og grundighed
Henrik har totalt styr på begreber og sammenhænge […] Den praktiske side er også i orden, for Henrik Thorsen uddanner professionelle skilærere under Dansk Skiforbund […] Du bliver ganske enkelt klog på ski af at læse dem.

Thomas Uhrskov, TV-skiguru

Masser af gode forklaringer på sving og kræfter! … og en masse nye dimensioner af skiteorien, som jeg hidtil ikke har stødt på i nogen af den mængde skibøger og -manualer som jeg har erhvervet rundt om i verden. Dejlig læsning. Skinørderi på højt niveau! […] Bliv klogere på skiteori, sving og kræfter. Enhver skiinstruktør med faglig stolthed bør erhverve sig disse!

Rasmus Lundby, Formand for Den Danske Skiskole

Overall synes jeg, bøgerne er gode, virkelig gode! De er nemt læselige og forståelige for den almene skiløber. Jeg synes, det er forfriskende og inspirerende, at vi har fået dansk litteratur, der ikke er præget af et bestemt forbund eller en bestemt opfattelse af skiløb. Det gode ved bøgerne er, at de klart fortæller, hvordan man står på ski, og hvordan de fysiske love påvirker os. Det er grundlæggende skiteori og teknik – det er fantastisk. Ønsker du at tage dit skiløb til nye niveauer, må du have den grundlæggende forståelse og viden om, hvordan vi bevæger os mest hensigtsmæssigt og kraftbesparende. Den viden og forståelse giver Solid Skiing dig!

Nicolai Oien Nielsen, Professionel Skilærer

Solid Skiing Skiteknik er et utroligt godt redskab i min undervisning på skilinjen og som inspiration til min egen undervisning på bjerget. Det er en fantastisk letlæselig bog, der ikke spilder siderne med svære forklaringer. Den skærer ind til benet i forhold til, hvad der er relevant for at udvikle sig som skiløber. Bogen anvender mange gode analogier fra sportsverdenen, som giver mine elever en nem forståelse af de bevægelser og kræfter, der påvirker skiløbet i en positiv retning. Jeg kan varmt anbefale bogen til alle der elsker skiløb.

Jakob Skov, Professionel Skilærer

Begge bøger er fortrinlige til at opsummere undervejs. De er let tilgængelige og har et lækkert layout. Helsidesbilleder, tydelige figurer og designelementer. En behagelig layoutblanding mellem bog og magasin … de kan være et godt indspark til lærere med ansvar for skoleskiinstruktion – eller fysik. Måske også som ekstra inspiration på en lang køretur til snerige områder. Underordnet deres relevans for den danske skoleverden, så giver bøgerne blod på tanden – man får lyst til puddersne.

Kasper Engberg, Folkeskolen.dk

Ski-Mekanik er derfor at anbefale som en interessant, grundig og velskrevet udvidelse af fysikbiblioteket, mens Ski-Teknik, der umiddelbart er af samme høje kvalitet, nok skal indkøbes af idrætskollegerne. Samlet set er det en god ide at have begge bøger på gymnasiet.

Torsten Tranum, Frederiksberg Gymnasium, LMFK-bladet - medlemsbladet for Matematik-, Fysik- og Kemilærerforeningen

Om skibogen ‘Skiteknik’

I et univers af enkle figurer og pædagogiske forklaringer deler Henrik Thorsen i et letlæseligt sprog sin viden om skiteknik. Skiteknik gennemgår de grundlæggende bevægelser, som er relevante i alle skidiscipliner, uafhængigt af skiløberens niveau. Bogen beskriver de indre kræfter, som skiløberen skal arbejde med for at imødekomme de ydre fysiske kræfter, der påvirker skiløberen. Skiteknik beskriver således, hvordan du skal bevæge dig på ski indenfor skiløbets fire retninger, og sætter det sammen i en flydende bevægelse gennem svingets faser. Du kan læse Skiteknik for at forbedre dine egne evner på ski eller for at dygtiggøre andre.

Skiteknik er efterfølgeren til bogen Skimekanik af samme forfatter.

Bøgerne Skimekanik og Skiteknik er en del af en serie bøger om skiløb baseret på praktisk og teoretisk erfaring fra flere af verdens kontinenter. Bøgerne er skrevet af professionel skilærer og ingeniør, Henrik Thorsen, som har indsamlet inspiration fra alverdens skinationer – fra New Zealand til Canada, fra Frankrig til Argentina, fra Japan til Danmark.

Nysgerrighed og skiglæde har medført et stort engagement gennem 20 år både på den internationale skiscene og særligt i dansk regi. I den forbindelse har Henrik Thorsen bl.a. uddannet professionelle skiinstruktører under Danmarks Skiforbund, trænet SkiAkademiets målrettede skiinstruktører, og undervist for en lang række internationale skiskoler, firmaer, højskoler, skiklubber og rejsebureauer.

Solid Skiing startede med websitet Skiteori.dk, hvis anderledes og nyskabende tilgang til skiløb hurtigt blev populær. Henrik Thorsen har på baggrund af disse erfaringer uddybet sine skimekaniske og skitekniske pointer med omfattende beregninger i fysikkens univers og omsat det til værdifuld indsigt i, hvordan du finder den mest direkte vej til et mere solidt, sjovere og friere skiløb.

24. april 2015

Paperback og e-bog

978-87-998032-3-1 (print)
978-87-998032-2-4 (e-bog)

Dansk

6″ x 8″ (15.24 x 20.32 cm)

348 g

232 sider

Uddrag fra skibogen ‘Skiteknik’