Bøgerne Skimekanik og Skiteknik er en del af en serie bøger om skiløb baseret på praktisk og teoretisk erfaring fra flere af verdens kontinenter. Bøgerne er skrevet af professionel skilærer og ingeniør, Henrik Thorsen, som har indsamlet inspiration fra alverdens skinationer – fra New Zealand til Canada, fra Frankrig til Argentina, fra Japan til Danmark.

Nysgerrighed og skiglæde har medført et stort engagement gennem 20 år både på den internationale skiscene og særligt i dansk regi. I den forbindelse har Henrik Thorsen bl.a. uddannet professionelle skiinstruktører under Danmarks Skiforbund, trænet SkiAkademiets målrettede skiinstruktører, og undervist for en lang række internationale skiskoler, firmaer, højskoler, skiklubber og rejsebureauer.

Solid Skiing startede med websitet Skiteori.dk, hvis anderledes og nyskabende tilgang til skiløb hurtigt blev populær. Henrik Thorsen har på baggrund af disse erfaringer uddybet sine skimekaniske og skitekniske pointer med omfattende beregninger i fysikkens univers og omsat det til værdifuld indsigt i, hvordan du finder den mest direkte vej til et mere solidt, sjovere og friere skiløb.